Dansschool Helia
Home Lesrooster Prijzen Inschrijven Dansschool Docenten Zaalhuur Links Contact
Buikdans Perzische dans Afrikaanse dans Flamenco

Helia

« Terug naar docenten

Helia heeft zichzelf gespecialiseerd in Perzische dans en in Egyptische dans. Hoewel ze zich beide dansen al jarenlang intensief meester maakt, kiest ze ervoor om beide stijlen duidelijk van elkaar te scheiden en de essentie van de dansstijlen te behouden. In beide stijlen concentreert ze zich op de traditionele vormen, waarin volgens Helia het sterkst de schoonheid en kracht van de dansen naar voren komt.

Helia geniet iedere dag vooral van de wetenschap dat er altijd zoveel te leren blijft. Ze is gepassioneerd in haar eigen dans en in het ervaren van de dansen en kunsten van anderen. De mogelijkheid om elkaars passie te delen, van elkaar te leren, elkaar te helpen en van elkaars kunst te genieten maakt dat Helia iedere dag opnieuw geniet van haar vak. Dansschool Helia is de ideale plek voor haar en alle andere liefhebbers van werelddans en -muziek om deze passie te delen.

Helia als Perzische danseres

Helia is geboren in Shiraz, in het hart van het oude Perziƫ, en heeft de rijke cultuur door haar aderen stromen. Als jong Perzisch meisje en dochter van de minister van Pars besloot Helia haar leven te wijden aan de dans. Haar aankomst in Europa gaf haar de mogelijkheid zich verder op haar dansstudies te kunnen richten. Helia heeft vervolgens de wereld rondgereisd, waarbij ze in o.a. Europa, de Verenigde Staten en Iran les heeft genomen van grote namen als Robyn Friend, Banafsheh Sayyad, en Sharhzad. Helia geeft inmiddels jaren met succes les in de traditionele klassieke Perzische dans in vaste lessen en workshops.

Helia als Egyptische danseres

Helia's fascinatie met Egyptische dans begon ongeveer tien jaar geleden en sindsdien heeft ze zich vol gestort op het verkennen van deze traditionele kunstvorm. Helia heeft les gekregen van vele grote oriƫntaalse dansers en danseressen. Haar zoektocht heeft haar uiteindelijk gebracht bij de wereldwijd erkende meester van de Egyptische percussie en muziek, Hossam Ramzy en zijn vrouw, de danseres van wereldklasse Serena Ramzy. Zij hebben Helia opgenomen in hun erkende persoonlijke masterclass, waarin Helia zich de Egyptische dans volledig meester heeft gemaakt.